Yritys

Tilitoimisto Tuloslaskelma Lapinlisä Oy on perustettu 1.7.2021 Nummelaan. Nummela on kylä Vihdin kunnassa, Uudenmaan maakunnassa. 

Tarjoamme taloushallinnon palveluja koko Suomen alueelle mapittoman kirjanpidon vuoksi. Kirjanpitoa teemme yhdistyksistä yrityksiin. Palvelujen sähköistyminen ei välttämättä vaadi sinulta skanneria, vaan kännykällä otettu kuva saadaan siirrettyä kirjanpitoon.

Kirjanpidon hinnaksi päätettiin kiinteä hinta ja kirjanpitokuukausi, jotta myös pienet  yritykset voisivat ottaa kirjanpitäjän toimiensa tueksi. Kirjanpitokuukausi on se kuukausi, jolloin kirjanpito on tehtävä eli se voi olla pidemmillä väleillä kuin kuukausittainen kirjanpito. Kirjanpitokuukausi on yrityksen verokausi (katsotaan mm. liikevaihdon mukaisesti olevat alv-kaudet tai veroilmoituksen tarve), jolloin harvemmillaan se on neljännesvuosi tai kerran vuodessa. 

Syyskuussa 2021 pääsimme tarjoamaan sähköistä ja reaaliaikaista kirjanpitoa. Palveluiden laajentuessa sähköisemmäksi saamme tarjota laajempia palveluita asiakkaillemme! Olemme sopineet sähköisestä ja reaaliaikaisesta kirjanpito-ohjelmasta Fennoa– ja Kitsas-ohjelmiston tarjoajien kanssa.
2023 alkaen palvelu on käytettävissä lähes kaikissa kirjanpitopaketeissa ilman lisämaksua. Muutos lisäsi käyttöön yhden mapittoman kirjanpidon paketin minin, joka on mainio ratkaisu toimintaansa aloittavalle yritykselle tai jonka toiminta on hyvin pientä.

Vaikka yritys on nuori, ei kirjanpito -osaaminen ole yhtä nuorta. Se on startannut jo vuonna 2015. Tuolloin oli tullut ensikosketus yhdistyksen kirjanpitoon ja siitä on osaaminen laajentunut. Osaamisen lisäksi on suoritettu erilaisia koulutuksia, joista kaikki eivät suoranaisesti liity kirjanpitoon.

Lapinlisä
Lapinlisä kuvaava mielikuva

Nimen ja logon synty

Yrityksen erilainen nimi sai alkunsa nimivaihtoehtoja pyöritellessä, eikä perinteinen ”kirjanpito” ollut se, mitä yrityksen nimessä haluttiin olevan. Nimen selvittämisessä katsottiin nimi vaihtoehdon esiintymistä ytj:n sivuilla. Ensimmäisenä nimenä päästiin tuloslaskelmaan, sillä monia nimivaihtoehtoja (mm. tase, tilikirja, kirjanpito) esiintyi usealla kirjanpitoyrityksellä -tuloslaskelmaa ei kellään. Tuloslaskelma kaipasi vielä nimikaverin ja pohjoinen on aina ollut mukana elämässä, tavalla tai toisella, kuten siellä asumisella. Tunturien, lakeuksien ja kisuroiden jälkeen se sitten tuli! Lapinlisä! Nyt oli nimi, jolla saatiin hakemukset vireille.

Logomme sai myös alkunsa idean pyörittelystä. Paperille piirrettiin paperinippua taipumaan kuten tunturit. Ne eivät tahtoneet piirtyä, jolloin tytär piirsi naureskellen paperille istuvan poron ja sille lisäsi tietokoneen käsiin tai sorkkiin. Siinä oli muutamalla vedolla piirretty se, mitä tavoiteltiin! Mikä kuvaa paremmin lapinlisää kuin tietokonetta käyttävä poro?!

Kuin huomaamatta meillä oli slogan ”Lapinlisä vain nimessä”. Tietokonetta käyttävän poron myötä slogania laajennettiin vastaamaan myös kuvaa. Lopullinen sloganimme muotoutui ja on ”Lapinlisä vain nimessä ja logossa”.

Tammikuussa 2023 logo sai ammattilaisen kosketuksen ja muutti näin muotoansa hieman. Aino sai säilytettyä ihailtavasti meidän logon tunnelman ja huumorin, kun loi piirrosmaisempaa tunnistetta meille. 

Yrittäjä / kirjanpitäjä

Yrityksen omistuksessa häärii kaksi yrittäjää. Kirsi Vaittinen toimii meidän kirjanpitäjänä. Perehdymme aavistuksen paremmin kirjanpitäjämme taustaan:

Kirsi, tuo saamelaisen sisulla rakennettu avulias ja tarkka kirjanpitäjämme tekee työtä merkonomin tutkinnolla. Tämä ei kuitenkaan ole hänen alin tutkintonsa vaan aikaisemmalta alaltaan hän on suorittanut opinnot ylemmästä ammattikorkeakoulusta. Työkokemusta löytyy työntekijänä kuin lähiesimiehenä ja työpaikat ovat olleet kolmannesta sektorista yksityisin ja kunnallisiin.

Kirjanpitokokemus on alkanut 2015 ammattiyhdistyksen kirjanpidon kautta ja nykyään kokemusta löytyy monelta alalta. ”Lempilapsia” ovat hoitajien palkanlaskenta ja vakuutusyhtiöiden kanssa yhteistyötä tekevän kuljetusalan/korjaamon kotimaan kirjanpito. Jos jokin asia ei ole heti tiedossa, etsii hän tiedon pääsääntöisesti verottajan sivuilta tai suoraan lakipykälistä. Virheensäkin hän kehtaa myöntää.

Kirsi